Wi-Fi в Донецьку після Євро-2012 став платним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Wi-Fi в Донецьку після Євро-2012 став платним

1239
Після закінчення Євро-2012 в Донецьку закінчився і безкоштовний інтернет. За його використання в зонах Wi-Fi тепер потрібно платити 10 гривень.
Навесні минулого року один з донецьких провайдерів зробив донеччанам подарунок - встановив в місцях відпочинку 12 зон Wi-Fi, в яких цілодобово можна було безкоштовно перевірити пошту або заглянути в соцмережі. Як тільки футбольний чемпіонат закінчився, донеччани втратили цю можливість. Починаючи з 9 липня безкоштовна послуга доступна тільки клієнтам інтернет-провайдера, а всім іншим треба заплатити 10 гривень за день користування інтернетом, сплативши рахунок у терміналі. Крім того, можна купити собі "абонемент" на тиждень (коштує це 30 гривень) або на місяць (60 грн).
У компанії MATRIX, яка забезпечила Донецьк безкоштовним інтернетом, кажуть, що і не планували робити Wi-Fi безкоштовним на постійній основі. "Тоді проект був пілотним, зони працювали в тестовому режимі. Під час Євро-2012 на прохання міської влади ми залишили Wi-Fi безкоштовним, щоб донеччани та гості міста змогли користуватися інтернетом", - коментує "Сегодня" керівництво компанії MATRIX.
Міська влада дії провайдера вважає виправданими. "За задоволення треба платити. Ніхто більше не пропонував встановити Wi-Fi в парку, тим, хто запропонував, ми пішли назустріч, і вони безкоштовно забезпечували", - сказав Олександр Лук'янченко.
В офісі інтернет-провайдера кажуть, що з появою платної послуги кількість користувачів не скоротилася і донеччани все більше купують пакет безкоштовного інтернету на довгий період.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас