Austrian Airlines замінить Boeing на Airbus — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Austrian Airlines замінить Boeing на Airbus

301
Austrian Airlines (AUA) має намір використовувати для польотів на середні відстані Airbus А320 замість Boeing 737. Про це повідомляє Reuters.
Австрійська авіакомпанія направила європейському концерну попереднє замовлення на п'ять А320 і тверде замовлення на два такі літаки. Перший А320 перевізник розраховує запустити в експлуатацію в середині жовтня цього року.
До літнього сезону 2013 року Austrian Airlines планує отримати всі сім замовлених Airbus. Одночасно перевізник планує позбавлятися від Boeing; зокрема, вже продано чотири Boeing 737.
AUA модернізує авіапарк за планом зниження витрат, розробленим її власником - авіакомпанією Lufthansa. Голова останньої Крістоф Франц заявляв у середині березня цього року, що перевізник може продати AUA, якщо та не вийде на самоокупність. У 2011 році Austrian Airlines пішла в збиток у розмірі 59 мільйонів євро.
Lufthansa вирішила інвестувати в австрійську компанію 140 мільйонів євро, але гроші будуть надані тільки в тому випадку, якщо AUA схвалить необхідні для реструктуризації заходи. Як перевізник збирається економити за допомогою переходу на Airbus, не уточнюється.
Сама Lufthansa за підсумками 2011 року також отримала збиток у розмірі 13 мільйонів євро. Компанія заявляла про намір продати 25 відсотків акцій в китайській Jade Cargo. Також в Lufthansa вирішили позбутися від британського підрозділу British Midland.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас