Страховики реєструють багатомільйонні збитки у зв'язку з повінню на Кубані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страховики реєструють багатомільйонні збитки у зв'язку з повінню на Кубані

207
Страховики реєструють багатомільйонні збитки у зв'язку з повінню в Краснодарському краї.
Такі дані навели найбільші російські страховики, опитані агентством "Інтерфакс-АФІ".
Найбільший розмір відшкодувань в результаті розгулу стихії припав на "СОГАЗ" і ТСК, які готуються виплатити приблизно по 1 млрд рублів.
До "СОГАЗ" надходять звернення як від громадян, так і від підприємств, майно яких постраждало. До теперішнього часу вже є звернення у зв'язку з пошкодженням великого парку вантажних автомобілів, дорожньої інфраструктури, у тому числі залізничного полотна та мостів, ліній електропередачі, курортної інфраструктури (санаторіїв, будинків відпочинку). Від громадян надійшло близько 40 звернень - в основному у зв'язку з пошкодженням автомобілів і домоволодінь.
Приблизно такий же, як і у "СОГАЗ", обсяг виплат у ТСК. "Загальна страхова сума за договорами страхування ТСК у постраждалих від повені регіонах (Кримськ, Новоросійськ, Геленджик) перевищує 1 млрд рублів", - повідомила агентству прес-секретар ТСК Вікторія Ходасевич. Вона додала, що станом на середину дня 12 липня в ТСК надійшло близько 100 звернень від постраждалих клієнтів на загальну суму приблизно 100 млн рублів. З них по майну фізичних осіб (іпотека) - 12 заяв на загальну суму 3,5 млн рублів, по автоКАСКО - 34 звернення на загальну страхову суму 21 млн рублів. Решта звернень надійшли від юридичних осіб.
Інші компанії побоюються давати прогнози, проте визнають, що вже, судячи з перших звернень, обсяг майбутніх відшкодувань обчислюється десятками мільйонів рублів.
Як повідомив "Інтерфаксу-АФІ" начальник управління зі зв'язків з громадськістю "Ингосстраха" Володимир Клейменов, компанія отримує безліч звернень у зв'язку з тотальною загибеллю автомобілів. Так, за даними на четвер, в "Ингосстрах" надійшло 24 звернення від фізосіб і 2 від юросіб на загальну суму більше 24 млн рублів. Крім того, від корпоративних клієнтів заявлено 13 збитків на 20 млн рублів, додав він, підкресливши, що компанія обробляє всі звернення з постраждалих районів поза чергою і ухвалює рішення максимально оперативно.
Компанія "Росгосстрах" очікує надходження 260 заяв про збитки майну громадян від повені на Кубані, станом на четвер надійшло понад 130 заяв від страхувальників.
Як повідомили агентству в СК "Згода", оціночна вартість заявлених на поточний момент збитків по майну фізичних осіб складає 46,33 млн рублів, по автоКАСКО надійшли відомості про 34 збитки на суму близько 30 млн рублів.
За оцінкою директора Південної дирекції компанії "Альянс" (раніше - "РОСНО") Андрія Уланова, обсяг виплат компанії постраждалим на Кубані може скласти до 25 млн рублів. За його словами, портфель філії за добровільними видами страхування на території стихійного лиха становить 450 млн рублів, орієнтовний розмір виплат складе близько 10-20 млн рублів. Крім того, вже надійшла інформація про збитки від кількох підприємств, в основному це підприємства малого і середнього бізнесу (вантажоперевезення, фармацевтика, торгівля). За попередньою оцінкою, виплати їм можуть скласти 5 млн рублів, зараз їх розмір уточнюється. При цьому, за словами А.Уланова, у великих клієнтів філії збитків немає. Застрахованих сільськогосподарських підприємств на постраждалій території також немає.
Віце-президент компанії "Альфастрахование", директор Південного регіонального центру компанії Євген Череменін повідомив "Інтерфаксу-АФІ", що компанія отримує безліч звернень, із заявлених страхових випадків - автомобілі, приватне домоволодіння, іпотека, товари в обороті, майно юридичних осіб. "Збиток досить серйозний, ми поки не озвучуємо конкретних цифр, але, за нашими оцінками, вони становлять кілька десятків мільйонів рублів", - зазначив він.
СК "МАКС" також отримує перші звернення клієнтів із затоплених районів Краснодарського краю. Як повідомила агентству директор філії СК "МАКС" в Краснодарі Олена Москвичева, попередньо можна сказати, що загальна страхова сума за чинними договорами страхування клієнтів (юридичних і фізичних), що знаходяться на території стихійного лиха, становить кілька сотень мільйонів рублів. "Перш за все, це звернення по КАСКО, спостерігається сплеск звернень по цьому виду страхування, прогнозуємо подальше зростання звернень", - сказала вона.
У компанію "Югорія" надійшли заяви від фізичних осіб щодо 13 пошкоджених автомобілів на загальну суму 8 млн рублів. Крім того, звернулися власники 6 житлових будинків з заявками про відшкодування на суму 5,1 млн рублів.
"Група Ренесанс страхування" отримала 16 звернень з КАСКО на 15,5 млн рублів із затоплених зон, повідомив агентству віце-президент з автострахування "Групи Ренесанс страхування" Федір Воронін. "На даний момент ми маємо 16 звернень від клієнтів, чиї автомобілі виявилися затопленими, з них 10 з Кримська, 4 з Геленджика і по одному з Дивноморського і Новоросійська на загальну страхову суму 15,5 млн рублів", - сказав він. Звернень щодо страхування майна в компанію поки не надходило, як і не було заяв від юридичних осіб.
Багато страховиків побоюються давати прогнози про майбутній обсяг виплат, за їхньою оцінкою, конкретні показники можна буде назвати приблизно через тиждень, але вже зараз видно, що збиток буде істотним. "Практично в 90% страхових випадків з автомобілями транспортні засоби не підлягають відновленню, збиток будівлям громадян і підприємствам також колосальний", - зазначив представник однієї зі страхових компаній. Зі свого боку страховики намагаються спростити порядок прийому заяв про страхові випадки, враховуючи, що багато хто залишився без документів. Спрощену і прискорену систему роботи з постраждалими ввели всі опитані страховики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас