Держдума РФ ратифікувала протокол про вступ Росії до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держдума РФ ратифікувала протокол про вступ Росії до СОТ

Казна та Політика
181
Державна дума схвалила законопроект "Про ратифікацію протоколу про приєднання Російської Федерації до Марракешської угоди про створення Світової організації торгівлі (СОТ) від 15 квітня 1994 р.". За приєднання РФ до міжнародної організації проголосувала фракція "Єдина Росія", проти - КПРФ, ЛДПР і "Справедлива Росія".
Росія як держава - член СОТ приймає на себе всі зобов'язання за Марракешською угодою. Після ратифікації протокол стає частиною правової системи РФ. У випадку, якщо протоколом встановлено інші правила, ніж передбачені російським законодавством, застосовуються правила протоколу.
Основною метою діяльності СОТ є зниження бар'єрів у міжнародній торгівлі, скасування митних зборів та імпортних квот. На сьогодні до СОТ належить 80% країн світу, на їхню частку припадає 97% світового торгового обороту. На основі частки країни у світовому торговельному обороті розраховується внесок країни - учасниці до СОТ.
Міністр економічного розвитку РФ Андрій Білоусов під час пленарного засідання пояснив, що угода СОТ встановлює "чіткі правила зовнішньої торгівлі зі зрозумілим алгоритмом їх застосування". "Це забезпечує, перш за все, стабільність зовнішньоторговельного режиму та передбачуваність правових умов для економічних операторів, тобто для російських компаній, російських і закордонних інвесторів, тобто гарантії, що вони будуть працювати за однаковими правилами і в себе вдома, і в інших країнах", - пояснив голова відомства.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас