ЦБ Португалії покращив прогноз щодо ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Португалії покращив прогноз щодо ВВП

Казна та Політика
138
Центробанк Португалії поліпшив прогноз щодо динаміки національної економіки за підсумками поточного року: в даний час регулятор очікує зниження ВВП на 3%, в той час як ще в березні прогнозував спад на 3,4%, повідомляє агентство France Presse з посиланням на заяву ЦБ.
Тим часом відомство побоюється, що боргова криза, яка триває в єврозоні, не дозволить скоротити дефіцит бюджету Португалії в 2012 році до запланованого показника 4,5% ВВП.
"Ми очікуємо серйозного падіння економіки в поточному році, проте сподіваємося на поступове відновлення в 2013 році", - говорять експерти ЦБ.
Головною причиною песимістичних прогнозів відомство називає невизначеність з приводу заходів і термінів виходу єврозони з боргової кризи. Що стосується внутрішніх факторів, то скорочується попит, а безробіття продовжує збільшуватися, що вимагатиме від уряду додаткових заходів для забезпечення взятих на себе зобов'язань. Влада Португалії чекає безробіття в 2012 і 2013 роках на рівні 15,5% і 16% відповідно.
Минулого місяця місія представників Європейського центробанку (ЄЦБ), Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Єврокомісії (ЄК), оцінивши стан економіки Португалії, вирішила, що країна виконує свою програму економічного відновлення, що дає їй право отримати в липні черговий транш кредиту - на 4,1 млрд євро. Кредитори також вважають, що ВВП Португалії скоротиться на 3% в 2012 році, а в 2013-му зросте на 0,2%.
Португалія навесні минулого року в обмін на фінансову підтримку 78 млрд євро зобов'язалася серйозно скоротити дефіцит бюджету, привівши його у відповідність до вимог Пакту стабільності і зростання (нижче 3% ВВП) в 2014 році. Рівень 3% ВВП повинен бути досягнутий уже у 2013 році.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас