У Китаї зафіксували найнижчу інфляцію за 2,5 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї зафіксували найнижчу інфляцію за 2,5 роки

Казна та Політика
307
Інфляція в Китаї сповільнилася в червні набагато сильніше, ніж очікувалося, сигналізуючи про падіння попиту на товари другої світової економіки та ймовірність введення Пекіном нових антикризових заходів.
Споживчі ціни зросли в червні на 2,2 відсотка в річному вирахуванні з травневих 3,0 відсотка, повідомило Національне бюро статистики. У місячному вирахуванні вони впали на 0,6 відсотка, удвічі сильніше, ніж очікували аналітики.
Ціни виробників падали ще більш стрімко: у місячному вирахуванні вони скоротилися на 0,7 відсотка, а в річному - на 2,1 відсотка. Це вже четвертий місяць дефляції оптових цін, в результаті чого вони опустилися до 31-місячного мінімуму.
"Показник оптових цін минулого місяця підтвердив, що економіка продовжує сповільнюватися, а це означає, що дані про промислове виробництво та іншу економічну активність можуть бути невтішними", - сказав Ван Цзінь з Guotai Junan Securities.
Востаннє період дефляції спостерігався в Китаї з лютого по жовтень 2009 року. До кінця 2009 року споживчі ціни впали на 0,7 відсотка в річному вирахуванні.
Наслідком впливу дефляції на економіку стало уповільнення річного зростання ВВП у перші три місяці 2009 року до восьмирічного мінімуму 6,6 відсотка.
"Інфляція більше не є невідворотною загрозою для Китаю. Ми очікуємо, що липневий (індекс споживчих цін) CPI впаде нижче 2 відсотків. Серпень із вереснем будуть важливими місяцями з точки зору інфляційних перспектив, - сказав Донмін Сі з OCBC Bank. - Якщо ціни будуть падати дуже швидко, підживлюючи дефляційні очікування, Китай, ймовірно, буде і далі скорочувати відсоткові ставки".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас