Рада створила Центральний депозитарій і єдиний Розрахунковий центр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада створила Центральний депозитарій і єдиний Розрахунковий центр

Казна та Політика
409
Верховна Рада ухвалила в п'ятницю закон "Про систему депозитарного обліку цінних паперів", згідно з яким в країні створюється Центральний депозитарій і єдиний Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках.
Винятковою компетенцією Розрахункового центру є проведення грошових розрахунків за угодами з цінними паперами та іншими фінансовими інструментами, здійсненими на фондовій біржі і поза нею, якщо розрахунки проводяться за принципом "постачання проти платежу", відзначає юруправління.
Розрахунковий центр відкриває і веде грошові рахунки учасників фондового ринку, забезпечує виплату доходу і принципала з цінних паперів та при здійсненні емітентом інших корпоративних угод, у тому числі за тими цінними паперами, які розміщені та обертаються за межами України.
При цьому Розрахунковий центр може здійснювати клірингову діяльність, що, на думку учасників ринку, дає йому перевагу в конкуренції з можливими іншими кліринговими установами на ринку, які стануть його клієнтами для здійснення розрахунків.
Режим функціонування рахунків клієнтів Розрахункового центру визначається самим Розрахунковим центром за погодженням з Нацбанком.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас