Азаров: Нинішній урожай гарантує Україні продовольчу безпеку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Нинішній урожай гарантує Україні продовольчу безпеку

328
Прем'єр-міністр Микола Азаров прогнозує, що нинішнього врожаю буде достатньо, щоб гарантувати продовольчу безпеку держави.
"Незважаючи на складні погодні умови на початку року, на об'єктивні та суб'єктивні труднощі і проблеми, фахівці сільського господарства дають досить оптимістичні прогнози щодо урожаю-2012. Регіони прогнозують, що валовий збір зерна буде цілком достатній, щоб повністю задовольнити внутрішні потреби і продовольчу безпеку держави, а також її експортний потенціал", - сказав голова уряду.
За його словами, у північних та західних областях стан ранніх зернових культур переважно хороший, і очікується врожайність на рівні минулого року. У той же час на півдні та сході ситуація трохи гірша - дають про себе знати втрати врожаю внаслідок сильних морозів на початку року. Однак аграрії запевняють, що і в цих областях урожай буде непоганим, зауважив Прем'єр-міністр.
"Цей попередній досить оптимістичний прогноз ставить перед нами конкретні завдання - ми ні в якому разі не повинні втратити навіть найменшу частку цього майбутнього врожаю. І люди, і техніка повинні бути стовідсотково готовими. Ніяких проблем в забезпеченні необхідними засобами і ресурсами бути не може. Урожай, його збір і збереження - питання державного значення", - зазначив М.Азаров.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас