Кравчук вважає, що російській мові не нададуть держстатусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кравчук вважає, що російській мові не нададуть держстатусу

229
Колишній Президент (1991-1994 роки) Леонід Кравчук відкидає надання російській мові статусу другої державної.
Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Известия в Украине".
"У питання про схвалення другої державної мови немає перспективи. Це проблема надумана", - вважає екс-президент.
Кравчук підкреслив, що для надання російській мові статусу державної необхідно 300 голосів депутатів Верховної ради, проте він сумнівається, що Партія регіонів або опозиція отримає на парламентських виборах стільки депутатських мандатів.
На його думку, в Україні немає проблем з російською мовою, оскільки, за його даними, ця мова домінує в більшості регіонів країни.
Кравчук також підкреслив, що, згідно з Конституцією, російська мова не належить до регіональних, а належить до мов міжнародного спілкування.
На думку Кравчука, питання про скасування депутатської недоторканності і статусу російської мови піднімається у зв'язку з наближенням дати виборів.
Раніше повідомлялося, що 5 червня Рада схвалила в першому читанні законопроект №9073 "Про засади державної мовної політики", який передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова. Пізніше депутати подали понад 2 тисячі поправок до нього.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас