Вищий спецсуд підтвердив закриття справи проти Кучми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вищий спецсуд підтвердив закриття справи проти Кучми

Кримінал
367
Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ підтвердив законність зняття звинувачень з другого президента України Леоніда Кучми в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.
Таке рішення суд ухвалив сьогодні, 26 червня, розглянувши касаційну скаргу Генеральної прокуратури України на скасування її постанови про порушення кримінальної справи проти Кучми.
Таким чином, суд не задовольнив касацію Генпрокуратури на рішення Апеляційного суду, що підтвердив рішення Печерського суду про незаконність порушення кримінальної справи стосовно Кучми.
Суд ухвалив, що повний текст свого рішення оголосить 27 червня об 11:00, пославшись на те, що на підготовку тексту потрібен час, а в даний час суд оголосив тільки його резулятивну частину.
Як повідомлялося, кримінальну справу стосовно Леоніда Кучми було порушено 21 березня 2011 року за звинуваченням у перевищенні влади та службових повноважень, що призвели до вбивства Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції від 1960 року).
13 грудня 2011 року Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи стосовно Л.Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури.
19 грудня Генеральна прокуратура України подала апеляцію на це рішення.
Апеляційний суд Києва 20 січня 2012 року залишив у силі рішення Печерського райсуду про незаконність порушення Генпрокуратурою справи відносно Кучми.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас