Єврокомісія привітала звернення Іспанії до Брюсселя за фінансовою допомогою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія привітала звернення Іспанії до Брюсселя за фінансовою допомогою

132
Заступник голови Європейської комісії Оллі Рен, який курирує питання фінансової політики, привітав офіційне звернення Мадрида за фінансовою підтримкою до країн єврозони для рекапіталізації своїх банків.
Іспанія в понеділок направила в Брюссель офіційну заявку без вказівки розміру необхідної фінансової допомоги з боку зони євро.
Це зроблено напередодні саміту ЄС, який пройде 28 і 29 червня і буде присвячений виходу з економічної кризи. Перспектива порятунку іспанських банків, на який може бути витрачено до 100 мільярдів євро, посилює занепокоєння фінансових ринків становищем в єврозоні.
Рен в своїй заяві в понеділок повідомив, що дав вказівку апарату Єврокомісії провести детальну оцінку стану банківського сектора Іспанії і його потреб у підтримці, а також сформулювати необхідні політичні умови для надання допомоги.
Надання допомоги обставлено низкою умов, які повинен виконати Мадрид. Це реформування фінансового сектора і повне прийняття правил ЄС, які обмежують державну допомогу господарюючим суб'єктам.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас