Нафта дорожчає на зменшенні загрози перебоїв з постачаннями через ураган "Деббі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на зменшенні загрози перебоїв з постачаннями через ураган "Деббі"

Енергетика
397
Світові ціни на нафту зростають у понеділок на тлі зниження загрози перебоїв з видобутком і постачанням сировини, пов'язаної з ураганом "Деббі", сформованим в Мексиканській затоці, свідчать дані торгів.
Вартість липневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 8:40 мск збільшилася на 0,46 долара, або на 0,58%, - до 80,22 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent підвищилася на 0,37 долара, або на 0,41%, - до 91,35 долара за барель.
"Схоже, значних наслідків урагану не буде. Загроза перебоїв вже не така велика, а це підтримує ціни", - вважає стратег Societe Generale SA в Гонконгу Джеремі Фрізен, слова якого цитує агентство Bloomberg.
На початку місяця ConocoPhillips, Anadarko Petroleum, BP і низка інших нафтовидобувних компаній ухвалили рішення скоротити обсяг видобутку на 23% і евакуювати частину персоналу зі своїх об'єктів в затоці. Компанія BHP Billiton, яка володіє двома видобувними платформами в затоці, евакуювала співробітників і зменшила видобуток на 170 тис. барелів нафти.
Енергоринки традиційно уважно спостерігають за погодою в Мексиканській затоці в сезон тайфунів, особливо після руйнівних ураганів "Катріна" і "Ріта", які завдали серйозної шкоди нафтовидобувним і переробним виробництвам в регіоні в 2005 році.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас