Система водопостачання України зношена на 54% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Система водопостачання України зношена на 54%

251
Рівень зношеності систем водопостачання в Україні становить у середньому 54%. Найгірший стан мають очисні споруди. Центральним водопостачанням в країні забезпечено 63,9% всього населення.
У зв'язку з цим Мінрегіон планує забезпечити встановлення сучасного лабораторного обладнання для контролю якості питної води. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк.
"Сьогодні не існує лабораторного обладнання за певними показниками. Тому в наших планах оснащення лабораторій таким обладнанням з контролю питної води і стічних вод. Ми плануємо поступово це вводити, починаючи з регіонів, де найгірша ситуація - це східні регіони", - повідомив міністр.
В поточному році в держбюджеті передбачено 200 мільйонів гривень для реалізації Загальнодержавної цільової програми "Питна вода України" на 2011 - 2020 роки. З цієї суми 49 мільйонів гривень планується спрямувати на погашення кредиторської заборгованості, яка утворилася в минулому році, решта, більше 150 мільйонів - на конкурсній основі направити на основні напрями програми. Це, перш за все, будівництво та реконструкція водозабірних споруд, встановлення станцій очищення питної води централізованого водопостачання, оснащення лабораторій контролю якості питної води і стічних вод.
Крім того, цього року передбачено 640 мільйонів гривень для реконструкції та будівництва очисних споруд, щоб захистити акваторії Азово-Чорноморського узбережжя і басейнів річок Дніпро та Сіверський Донець від забруднення.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас