Білорусь шукає альтернативу Газпрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь шукає альтернативу Газпрому

Енергетика
721
Білорусь проявляє інтерес до придбання природного газу в альтернативних Газпрому постачальників.
"Сьогодні ми весь газ купуємо у Газпрому. Ціна дуже хороша - $165 за 1 тис. куб. м, і в наступному році буде хороша, може, навіть і нижча. Але, знову-таки, це газ Газпрому, - заявив перший віце-прем'єр Володимир Семашко. Але в Росії є незалежні приватні корпорації. Наприклад, НОВАТЕК, Ітера. З введенням дії цієї угоди, ми будемо мати можливість купувати газ у цих незалежних російських виробників", - сказав він.
Семашко нагадав: Білорусь, Росія і Казахстан домовилися про те, що після виконання підготовчих заходів, які повинні завершитися не пізніше 2015 року, буде забезпечений вихід на рівнодохідні ринкові ціни на газ на території країн ЄЕП, після чого сторони забезпечать, за наявності вільних потужностей, доступ господарюючих суб'єктів до газотранспортної системи, розташованої на території країн ЄЕП.
"Я вважаю, ця угода буде введена в дію", - сказав перший віце-прем'єр. Семашко також заявив, що житлово-комунальні послуги в Білорусі будуть дорожчати. "Тарифи на житлово-комунальні послуги в Білорусі будуть підвищувати з урахуванням зростання реальних грошових доходів населення", - сказав перший віце-прем'єр.
Нагадаємо, в квітні стало відомо, що ціна на російський газ для Білорусі в 2013 році складе $166, в 2014 році - $178 за тисячу кубометрів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас