"Газпром" домовився з французами про будівництво електростанцій в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" домовився з французами про будівництво електростанцій в ЄС

Енергетика
243
Російський концерн "Газпром" і французька EdF підписали договір про спільне будівництво і купівлю газових електростанцій в Європі. Про це повідомляється в прес-релізі російської монополії.
За умовами угоди, компанії будуть будувати і купувати станції в рівних частках. "Газпром" стане ексклюзивним постачальником палива для спільних електростанцій. Угода була підписана в рамках Петербурзького економічного форуму.
EdF і "Газпром" вже є партнерами: французькій компанії належить 15 відсотків South Stream Transport AG - оператора морської ділянки газопроводу "Південний потік". Російський концерн володіє 50 відсотками акцій компанії, в італійської Eni - 20 відсотків, у німецької Wintershall - 15 відсотків.
Крім EdF, в Європі російський концерн має намір співпрацювати з датською Dong та італійською Enel. Переговори з Dong ведуться з весни минулого року. На початку 2012 року голова "Газпрому" Олексій Міллер заявляв, що співпраця з датською організацією має хороші перспективи. На ПМЕФ Міллер повідомив, що з Enel обговорюються можливі варіанти партнерства, в тому числі співробітництво в Бельгії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас