Чехія розбита: Роналду виводить Португалію в 1/2 Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чехія розбита: Роналду виводить Португалію в 1/2 Євро-2012

713
Перший чвертьфінальний матч Євро-2012, в першу чергу, подавався як битва Кріштіану Роналду проти всього світу. Сьогодні в ролі всього світу виступала збірна Чехії, на чолі, напевно, з чудовим Петером Чехом. Гра лідера португальців в матчі проти Нідерландів пристойно стримала запал скептиків і повернула Кріштіану статус головної зірки турніру. Втім, в плей-оф всі статуси, регалії і колишні заслуги відходять на другий план. Або ти перемагаєш, або їдеш додому. І неважливо, Роналду ти, Маріо Балотеллі, Уейн Руні або умовний Петро Їрачек.
Мабуть, Міхал Білек і компанія пристойно поламали голову над тим, щоб придумати способи зупинки португальських лідерів. На перші 20 хвилин був обраний найбільш кардинальний план - позбавити суперника м'яча за допомогою власного контролю. Чехи багато прагнули грати вперед, десь навіть процвітали в цьому, примушуючи нервувати Паулу Бенту і всіх вболівальників збірної Португалії. Сил чехів вистачило рівно на половину тайму, після чого маховик португальських атак став набирати потрібну силу.
Звичайно, попереду планети всієї був Роналду. Він багато переміщався по всьому фронту атак, відпрацьовував назад, його шукали партнери. Однак без належного руху центрфорварда Елдера Поштіги ефективність цих дій була зведена до нуля. Підтримувати ж Кріштіану партнери не поспішали. Розклад на полі дещо змінився після вимушеної заміни Поштіги: Елдер впав, тримаючись за задню поверхню стегна, а замість нього на полі з'явився Угу Алмейда. З виходом досвідченого форварда "білі" отримали яскравовираженого стовпа, через якого варто вести гру. Це розв'язало руки Роналду, який міг забивати вже в кінці першого тайму. Кріштіану чудово обробив геніальний пас Мейрелеша, але пробив у штангу.
Тенденція активності Роналду плавно перекочувала і на тайм другий. У його дебюті лідер португальців знову вистрілив в каркас воріт - цього разу, зі штрафного. Небезпечно пробивали Нані, Алмейда і Моутіньо: десь на готові був Чех, десь португальцям просто не щастило. Чехи ж в ці хвилини лише відбивалися, думаючи про атаки лише в ті моменти, коли з м'ячем був Вацлав Піларж. Лівий вінгер "червоних" пристойно "повозив" Жоау Перейра, але до реальних загроз воротам Патрісіу справа не доходила.
Міхалу Білеку навіть довелося провести заміну, щоб трохи остудити гру. Перестановки дали деякий результат, проте португальці продовжували контролювати гру і володіти м'ячем - тимчасово зменшилася лише кількість гострих моментів біля воріт Чеха. І в той момент, коли почало здаватися, що чехи як мінімум вистоять, Португалія забила. І забив, ясна річ, Роналду. Геніальне проскакування (інакше це не назвеш) Моутіньо по флангу, подача і Тодор Гебр Селассіє, що не боїться Роналду, упускає "сімку" з виду. Удар головою з найпотужнішим відскоком від газону не бере навіть Чех - 0:1. Йшла 79-а хвилина зустрічі.
Відіграватися чехи не дуже-то й поспішали. Здається, команда Білека просто не змогла перебудуватися з глибокої оборони на щось більш атакувальне. Паулу Бенту, навпаки, запустивши в гру Куштодіу і Роланду в своєму стилі зміцнив тили. Як підсумок, за решту 15 хвилин ігрового часу "червоні" навіть не наблизилися до воріт Патрісіу. Португальці ідеально робили те, що вміють найкраще - тримали м'яч, і впевнено вели гру до перемоги. Номінальні господарі, як і личить в таких випадках, отримали свій шанс, але навіть з Петром Чехом в штрафній, бездарно виконали кутовий.
0:1 - Португалія перемагає і готується до півфіналу. Або до ще однієї битви Кріштіану проти всього світу. Чи не проти іспанського часом? Чи відбудеться епічна битва, дізнаємося вже післязавтра. Про чехів говорити, напевно, нічого. Ця команда і так стрибнула вище голови, вибравшись з групи. Тепер вона відправляється додому. А ось Португалія повертається в Україну - команду Паулу Бенту чекає Донецьк!
Олександр Прошута (Київ-Познань-Варшава), Football.ua
Чехія - Португалія 0:1 Гол: Роналду, 79
Чехія: Чех, Гебр Селассіє, Сівок, Кадлец, Лімберскі, Хюбшман (Пекгарт, 86), Плашілд,
Їрачек, Піларж, Даріда (Резек, 61), Барош
Португалія: Руї Патрісіу, Жоао Перейра, Бруно Алвеш, Пепе, Фабіо Коентрау, Мігель Велозу, Жоао Моутіньо, Мейрелеш (Роланду, 88), Роналду, Нані (Куштодіу, 84), Поштіга (Уго Алмейда, 39)
За матеріалами:
football.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас