Захід буде розлючений, якщо хвору Тимошенко привезуть до суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Захід буде розлючений, якщо хвору Тимошенко привезуть до суду

4096
Європейське співтовариство не сприйме суд, в який Юлію Тимошенко принесуть на ношах і судитимуть прив'язаною до ліжка.
Про це в інтерв'ю заявив німецький політолог Олександр Рар.
"Українське правосуддя здійснює грубу помилку. Захід негативно сприйме суд над хворою Тимошенко. Якщо хвору Тимошенко привезуть в суд, як Мубарака, який лежав в клітці прив'язаний до ліжка, то це буде викликати величезну жалість на Заході. Це викличе злість з боку Заходу та європейських політиків, Захід буде розлючений. Тому що вони будуть себе почувати спровокованими. Навіщо Україна таким чином знову стає в позу і нагадує Заходу, що є Тимошенко і її потрібно добити? З точки зору іміджу України буде дуже багато проблем", - зазначив він.
Раніше комісія Міністерства охорони здоров'я України рекомендувала Київському райсуду Харкова створити відповідні умови для перебування екс-прем'єра на судовому засіданні у справі корпорації "Єдині енергетичні системи України", яке відбудеться 25 червня.
28 квітня суддя Київського райсуду Харкова ухвалив відкласти розгляд по суті справи щодо екс-прем'єра щодо діяльності корпорації ЄЕСУ до 10:00 21 травня, оскільки визнав неможливим проводити засідання за відсутності обвинуваченої. При цьому під час обговорення заяви Тимошенко захист екс-прем'єра наполягав на тому, що слухання справи необхідно не відкласти, а припинити до повного одужання обвинуваченої.
В даний час Тимошенко відбуває покарання в харківській колонії. Вона була засуджена судом до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 році.
9 травня вона була переведена з Качанівської виправної колонії на лікуванні в центральну клінічну лікарню "Укрзалізниці" в Харкові через проблеми з хребтом.
22 травня лікар Тимошенко Лутц Хармс спрогнозував, що повне одужання екс-прем'єра може зайняти шість місяців.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас