Чехія-Португалія: превью першого чвертьфіналу Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чехія-Португалія: превью першого чвертьфіналу Євро-2012

1215
Чемпіонат Європи в Польщі та Україні перейшов у фінальну стадію. Завершилися пристрасті групового турніру, невдахи вирушили додому, а ті, хто боровся до кінця, починають боротьбу на стадії плей-оф. Уже в четвер відбудеться перший чвертьфінал, в якому переможець групи А - збірна Чехії - зіграє проти команди Португалії, яка зайняла друге місце в групі B.
Обидві команди по ходу групового турніру продемонстрували бійцівський характер і стійку волю до перемоги. Для португальців турнір розпочався з прикрої поразки від збірної Німеччини. Але на фоні фаворита турніру підопічні Паулу Бенту виглядали дуже гідно і мали всі шанси не програти. Більше того, зіграй Кріштіану Роналду більш впевнено в деяких моментах, хто знає, як обернулися б події.
Чехи і зовсім були розгромлені в першому турі збірною Росії.
У тому поєдинку чеська збірна непогано провела лише невеликий відрізок на початку другого тайму, коли і забила свій єдиний м'яч. Чотири пропущені м'ячі на старті турніру - важкий удар, від якого нелегко оговтатися. Але чехи успішно впоралися, провели грамотну роботу над помилками і два інші матчі виграли.
У такому успіху чеської команди велика заслуга воротаря Петера Чеха. Перший матч проти росіян він провів далеко не кращим чином. Однак, психологічною травмою для нього той матч не став, а якщо і став, то Чех швидко її подолав.
Уже в наступному поєдинку проти греків він витягнув кілька мертвих ударів. Господарям ж чемпіонату він і зовсім не дозволив розпечатати свої ворота, не дивлячись на всі старання Роберта Левандовські. При цьому, воротар не просто ловив всі м'ячі, але проявив себе справжнім лідером, постійно заводив і гнав вперед всю команду.
Результат поєдинку з Португалією багато в чому буде залежати від майстерності Чеха.
У португальців безліч виконавців, здатних пробити з будь-якої позиції. Зірок у розпорядженні Паулу Бенту достатньо, щоб розітнути найщільнішу оборону противника. Німецьку тільки не змогли... Датчани ж, незважаючи на свою компактність і згуртованість, пропустили тричі. І жоден гол не став наслідком помилки - всі м'ячі влетіли в їхні ворота завдяки індивідуальній майстерності гравців.
Зрозуміло, грати з Португалією Чехія буде другим номером. І не варто відкидати можливості, що ця тактика принесе успіх. На цьому чемпіонаті вже двічі фаворит поступався номінальному аутсайдеру - і нехай хорвати в підсумку програли, стратегічно вони іспанців переграли у всьому. Якщо і чехам вдасться щільно зіграти в обороні, не витрачаючи зайві сили на завідомо згубні атаки, можливо вони і зможуть поборотися за успіх.
Про те, що чехи здаватися не збираються, напередодні гри заявив капітан команди Томаш Росіцкі, який найімовірніше не зможе взяти участі в матчі через травму. "Португалія непростий опонент, напевно, найскладніший з тих, з ким нам тут поки випало грати. Але у нас є шанси. Ми будемо битися і заздалегідь не здаємося, - сказав Росіцкі. - Я ще не знаю, чи зможу зіграти завтра. Сьогодні вранці я провів тренування разом з командою. Вважаю, що мої шанси вийти в стартовому складі стали вищими. Але, повторюся, все остаточно вирішиться завтра".
У новітній історії команди Чехії та Португалії зустрічалися всього двічі.
Перший раз це сталося в 16 років тому, коли в чвертьфіналі чемпіонату Європи 1996 року чехи виграли з рахунком 1:0. Остання зустріч відбулася в груповому турнірі Євро-2008, тоді португальці виграли з рахунком 3:1.
Ту гру чехи почали активно, але їх командні дії сильно страждали і реальних загроз по ходу матчу вони створили зовсім небагато. Велику частину гри домінували португальці, у яких найактивнішим і найнебезпечнішим був Кріштіану Роналду, який організував всі три голи своєї команди. За чотири роки зірка мадридського "Реала" сильно додав, цього разу чехам буде значно складніше його стримувати. Можливо, що саме він і стане творцем нової перемоги. Все ж таки, при всій повазі до Чехії, в її перемогу віриться насилу.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас