Нафта дешевшає на статданих зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на статданих зі США

Енергетика
576
Світові ціни на нафту знижуються в середу на тлі статданих Американського інституту нафти (API) щодо запасів сировини в США, свідчать дані торгів.
Вартість липневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 08.53 мск знизилася на 0,12 долара, або на 0,14%, - до 83,91 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,01 долара, або на 0,01%, - до 95,75 долара за барель.
За даними API, запаси нафти на оптових складах США знизилися за тиждень на 550 тисяч барелів, хоча аналітики очікували зменшення показника на 1,3 мільйона барелів.
"Поки нафта стабілізувалася на рівні, який видається ринку відповідним з урахуванням ризиків. Зростання цін можливе після рішень ФРС, хоча цьому будуть перешкоджати високі показники прибутковості іспанських держоблігацій", - вважає головний ринковий аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер (Ric Spooner ), слова якого наводить агентство Bloomberg.
У той же час, падіння котирувань обмежують новини від Мінторгівлі Японії. Відомство раніше повідомило дані щодо імпорту нафти в травні, згідно з якими щодня країна ввозила 3,37 мільйона барелів. Такий обсяг дозволив збільшити вироблення електроенергії на ТЕС на 34%. Збільшуючи імпорт нафти, Японія намагається компенсувати падіння вироблення електроенергії на АЕС.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас