Американський мільярдер розчарувався у Facebook — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський мільярдер розчарувався у Facebook

Фондовий ринок
1165
Власник клубу НБА "Даллас Маверікс", мільярдер Марк Кьюбан (Mark Cuban) продав акції соціальної мережі Facebook, які належали йому. В інтерв'ю CNBC він заявив, що помилився, вирішивши, що на папери Facebook після проведення IPO буде великий попит.
Як зазначив Кьюбан, якби Facebook під час IPO випустила менше акцій, зараз би їх вартість була значно вищою від ціни розміщення. "Якби Facebook випустила 8,4 мільйона акцій замість 421 мільйона, зараз би вони коштували по 200 доларів за штуку", - заявив інвестор.
The Wall Street Journal нагадує, що наприкінці травня Кьюбан заявив, що купив 150 тисяч акцій Facebook трьома траншами. За його словами, він придбав 50 тисяч акцій по 33 долари, ще стільки ж - по 31,97 долара, і аналогічний пакет - по 32,5 долара.
Спочатку акції соцмережі розміщувалися по 38 доларів за штуку, проте вже на наступний день після IPO їх вартість опустилася нижче ціни розміщення. 18 червня папери Facebook піднялися на 4,2 відсотка до 31,26 долара - тобто на 18 відсотків нижче ціни розміщення.
IPO Facebook стало одним з найневдаліших серед американських компаній: менш ніж за місяць торгів акції компанії подешевшали на третину.
Кьюбан є співвласником кількох медіахолдингів і інвестором в інтернет-проекти (наприклад, Broadcast.com і MicroSolutions). Його статки оцінюються в 2,3 мільярда доларів. Велику частину свого капіталу він заробив під час буму інтернет-компаній наприкінці 1990-х років.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас