Exxon Mobil відмовилась від видобутку сланцевого газу в Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Exxon Mobil відмовилась від видобутку сланцевого газу в Польщі

Енергетика
439
Одна з найбільших у світі нафтогазових компаній американська Exxon Mobil Corp відмовилася від видобутку сланцевого газу в Польщі після того, як не виявила достатніх запасів цього палива в двох родовищах, де провела пробне буріння.
Про це пише польська Gazeta Wyborcza, відзначаючи, що відмова американської компанії негативно вплине на перспективи видобутку сланцевого газу в Польщі, завдяки яким країна розраховувала зменшити залежність від поставок "блакитного палива" з Російської Федерації.
Газета повідомила, що Exxon Mobil Corp отримала 6 з виданих більше 100 ліцензій на пошук і видобуток сланцевого газу на польських родовищах в 2009-2010 році.
"Ми не отримали постійного комерційного обсягу вуглеводнів", - сказав виданню представник компанії в Польщі.
Він підкреслив, що компанія вирішила не продовжувати пробного буріння, відмовившись від цього проекту.
Як повідомлялося, в березні поточного року польський Державний інститут геології (PIG) оприлюднив свої дослідження запасів сланцевого газу в Польщі, які виявилися в кілька разів меншими, ніж раніше прогнозувало управління енергетичної інформації США - близько 5,3 трильйона кубометрів.
Польські фахівці оцінили запаси в максимум 1,9 млрд кубометрів, а видобувні - від близько 350 до 770 млрд кубометрів.
Польща в минулому році спожила близько 14,5 млрд кубометрів газу, 75% якого імпортувала.
Польський уряд планував розпочати промисловий видобуток сланцевого газу, який дозволив би знизити залежність від поставок російського газу, що дорожчає, з 2014 року.
Нагадаємо, що видобутком сланцевого газу в Україні займуться американська Chevron і нідерландсько-британська Royal Dutch Shell, які стали переможцями конкурсів на розробку Юзівської і Олеської площ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас