Янукович підписав закон про інститути спільного інвестування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович підписав закон про інститути спільного інвестування

Казна та Політика
590
Президент України Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до статті 4 закону України "Про інститути спільного інвестування (пайові та корпоративні інвестиційні фонди)" (№ № 4854-VI) щодо захисту майнових інтересів учасників строкових ІСІ". Про це повідомила прес-служба голови держави.
Даний закон спрямований на вдосконалення положень чинного закону, що регулюють продовження терміну діяльності строкового ІСІ, з метою захисту майнових інтересів учасників ІСІ від втрат внаслідок зниження вартості їх інвестицій в умовах кризи фінансового ринку.
Також, законом чітко визначаються органи, які вправі ухвалювати відповідні рішення, а саме: загальні збори акціонерів корпоративного ІСІ або наглядова рада пайового ІСІ, а в разі їх відсутності - уповноважений орган компанії з управління активами такого ІСІ. Закон також регулює питання викупу цінних паперів у учасників пайового ІСІ, які не згодні з рішенням про продовження терміну діяльності ІСІ, усуваючи тим самим прогалину чинного закону. З метою попередження маніпуляцій з цінними паперами ІСІ, буде обмежений викуп таких цінних паперів в такій кількості, яка перебувала у власності учасника на момент ухвалення рішення про продовження терміну діяльності фонду.
Крім того, відповідно до закону виключається заборона повторного схвалення рішення про продовження терміну діяльності строкового ІСІ за умови здійснення розрахунків з усіма охочими, які вирішили вийти зі складу учасників.
Нагадаємо, Верховна Рада України (ВР) схвалила в першому читанні за основу відповідний законопроект 15 травня. "За" відповідний законопроект проголосували 249 народних депутатів з мінімально необхідних 226 нардепів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас