Голова ЄЦБ відзначає відсутність інфляційних ризиків в єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ЄЦБ відзначає відсутність інфляційних ризиків в єврозоні

Казна та Політика
148
Голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі заявив про відсутність інфляційних ризиків в єврозоні, передає агентство Bloomberg.
"У жодній країні єврозони не спостерігається інфляційних ризиків, - заявив М.Драгі на прес-конференції в п'ятницю. - Інфляційні очікування залишаються достатньо низькими".
Крім цього, голова ЄЦБ вкотре зазначив, що схвалення заходів політичними лідерами країн ЄС є більш важливим, ніж будь-які зміни в грошово-кредитній політиці центробанку єврозони.
"Ми прийшли до тієї точки, де дії політиків є кращими відносно монетарних інструментів, до яких ми можемо вдатися в майбутньому", - сказав М.Драгі.
Він підтвердив, що ЄЦБ "продовжить надавати ліквідність ослабленим банкам там, де це буде потрібно", і що цілі довгострокових програм кредитування банків були "в основному досягнуті".
В даний час, за словами М.Драгі, складно робити якісь висновки про справжній вплив LTRO на стан банківського сектора єврозони. Для того щоб результати LTRO розкрилися повною мірою, необхідний якийсь час, підкреслив він.
У той же час М.Драгі заявив про серйозні знижувальні ризики для перспектив економіки єврозони, у зв'язку з чим ключовим питанням, на думку ЄЦБ, є посилення потенціалу економічного зростання. Крім того, голова банку вказав на погіршення макроекономічних умов з того моменту, коли ЦБ єврозони дав останні прогнози.
За результатами червневого засідання європейський ЦБ залишив базову відсоткову ставку без зміни на рівні 1% річних, однак М.Драгі повідомив на прес-конференції за результатами засідання 6 червня, що "кілька" керуючих голосували за зниження базової відсоткової ставки, що дозволяє інвесторам очікувати стимулюючих дій від ЦБ вже в наступному місяці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас