Як доїхати на матчі Євро-2012: Укрзалізниця буде призначати додаткові поїзди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як доїхати на матчі Євро-2012: Укрзалізниця буде призначати додаткові поїзди

1144
На футбол виїдуть всі, хто хоче, обіцяють в "Укрзалізниці", а якщо знадобиться, призначать додаткові поїзди, які стоять "під парами". Як повідомила нам керівник прес-центру "УЗ" Олена Лизунова, на 13 і 14 червня у зв'язку з відсутністю квитків на штатні поїзди, призначений додпоїзд № 564 К "Київ-Харків", відправлення з Києва о 7.00, прибуття до Харкова о 15.43, за 6 годин до початку матчу. Назад до Києва можна виїхати о 2.00 14 червня, відразу після закінчення футболу, заощадивши, до речі, на готелі. З 15 вагонів - 13 купе і 2 СВ. "Так само вчинимо, якщо не вистачить квитків на інші напрями", - запевнила Лизунова.
"Сегодня" перевірила: квитки на ігри в групах в українські міста поки є, перш за все, на "Хюндаї", але не на всі матчі. Так сайт "Е-квиток" повідомляє, що, наприклад, на гру Португалія-Голландія в Харкові, яка розпочнеться 17 червня о 21.45, можна виїхати в день матчу поїздом № 156 (відправлення о 6.15, прибуття о 10.43), ще є понад 120 місць - приблизно порівну в 1 і 2 клас. А ось 15 червня виїхати складно, як до Донецька з Києва (на "Донбас Арені" грають Україна-Франція), так і з Донецька до Києва (на "Олімпійському" матч Швеція-Англія) - квитків немає взагалі.
На 19 червня (заключний матч групи Україна-Англія) на ранковий "Хюндай" квитків не було, на 18 червня квитків багато, але потрібно подумати про нічліг. А ось донеччанам 19 червня побачити, як грають у Києві шведи і французи, легко - у продажу понад 400 місць на "Хюндай" і близько трьохсот - на нічні поїзди № 38, 84 і 120, що відправляються з Донецька до Києва. "Є сім резервних поїздів (це близько 5000 місць. - Авт.), будемо їх призначати в міру потреби, так що до 19 червня квитки у продажу ще з'являться", - запевнила Лизунова.
Альтернатива Виїхати подивитися наживо футбол можна ще автобусом або полетіти літаком, квитки є на всі дні. Автобусом набагато дешевше, як повідомили нам в компанії-перевізнику, проїзд від Києва до Харкова коштує 130 грн, від Києва до Донецька 230 грн (їхати в районі 12 годин). Літаком - за 1800 грн в економкласі з Києва в Донецьк і назад.
На фінал А ось на фінальний матч у Києві (1 липня) квитки поки є, як на "Хюндаї" в день матчу, так і на нічні поїзди на день раніше. За даними "Е-квиток", близько 500 тікетів на швидкісні потяги не продані в Донецьку, по 400 - у Львові та Харкові.
За запізнення можуть повернути гроші
"Укрзалізниця" обіцяє повертати пасажирам частину грошей, якщо "Український експрес" запізниться на півгодини і більше, повідомляє прес-служба відомства. Це станеться не раніше ніж через 2 місяці, порядок виплат поки розробляється. Але не виключено, що повернуть не живими грошима, а видадуть компенсаційну картку, за якою можна придбати квиток дешевше. У РФ, наприклад, за запізнення швидкісного поїзда ("Сапсан", "Невський експрес") на 30 хв повертають грошима 25% вартості квитка, на 1-2 години - 50%, більше 2 годин - 100%. Не компенсують, якщо потяг запізнився через природні катаклізми, теракти і у випадках порятунку життя людини (опинилася на рейках, стало погано в поїзді і знадобилася термінова госпіталізація).
Олександр Панченко
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас