Світові ціни на нафту знизились на побоюваннях за ситуацію в єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни на нафту знизились на побоюваннях за ситуацію в єврозоні

Енергетика
636
Ціни на нафту на світових ринках в понеділок знижуються на тлі побоювань, що банківська криза в Іспанії може перекинутися на інші країни єврозони, повідомляє агентство Рейтер.
Ціна липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent Crude Oil на лондонській біржі IСE (InterContinental Exchange Futures) за підсумками торгів знизилася на 1,47 долара - до 98,00 долара за барель.
На нью-йоркській біржі NYMEХ (New York Merchantile Exchange) вартість липневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки Light Sweet Crude Oil знизилася на 1,40 долара - до 82,70 долара за барель.
Вартість нафти на біржах в Лондоні та Нью-Йорку падає третій день поспіль не дивлячись на те, що Єврогрупа (рада міністрів фінансів єврозони) в суботу визнала можливим надання Іспанії на рекапіталізацію проблемних банків до 100 мільярдів євро із загальноєвропейських фондів.
"Хоча порятунок іспанських банків від краху - це хороша новина, інвестори розуміють, що, ймовірно, наступними таку допомогу попросять італійці. Не дивно, що на тлі цього ціни на нафту падають", - заявив агентству Філ Флінн, аналітик компанії Price Futures Group.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас