Forbes назвав найкращі міста України для ведення бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Forbes назвав найкращі міста України для ведення бізнесу

1540
Видання Forbes склало список українських міст, найбільш комфортних для ведення бізнесу.
Видання констатує, що можна скільки завгодно критикувати донецьких керівників, що захопили владу в Україні, за прихильність до економіки РОЗ (распил - откат - занос), але навіть критики повинні визнати: останні роки мала батьківщина президента Януковича не обділена увагою своїх високопоставлених синів.
Інвестиційний бум у Донецьку змушує місцеву еліту примиритися із приходом у місто "сторонніх" бізнесменів і компаній. Видання пояснює це підвищенням якості життя, що несумісне з автаркією, пише Корреспондент.biz.
Як пише Forbes, щоб одержувати кращі товари та послуги в Україні, доводиться залучати і зовнішні капітали, і зовнішню експертизу, інша справа, що стійкість такої моделі викликає сумніви.
Варто підкреслити, що видання дійшло до висновку, що нинішній розквіт Донецька субсидіюється іншими містами та регіонами, і політична економія України занадто плюралістична для того, щоб такий стан справ був тривалим.
На другому місці після Донецька в списку Forbes іде Одеса, за нею - Харків. Дніпропетровськ і Львів замикають ТОП-5 кращих для бізнесу міст країни. З п'ятого по десяте місце розмістилися, відповідно Запоріжжя, Полтава, Сімферополь, Севастополь і Вінниця.
Якщо не рахувати обласних центрів, то серед 32-х міст рейтингу виявилися Біла Церква, Кременчук, Кривий Ріг, Маріуполь, Макіївка, Горлівка і Дніпродзержинськ.
За людським капіталом лідерство дісталося Львову, у купівельній спроможності першим виявився Донецьк. Харків - найкращий в інвестиційному кліматі, а Запоріжжя - в економічній стійкості. Інфраструктура і комфорт були оцінені найвищою оцінкою у Львові.
Укладачі списку відзначають, що рейтинг відбиває привабливість українських міст для компаній, що працюють на споживчому ринку.
Чому столиця України, Київ, не ввійшов до рейтингу Forbes, а також що можуть запропонувати бізнесменам лідери списку, читайте у свіжому номері Forbes за червень 2012 року.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас