Довідку про відсутність податкового боргу тепер можна замовити "онлайн" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Довідку про відсутність податкового боргу тепер можна замовити "онлайн"

856
Довідку про відсутність податкового боргу тепер можна замовити "онлайн" і отримати електронною поштою. Про це сказав голова Державної податкової служби України Олександр Клименко, повідомили УНН в прес-службі податкової.
"Черговий крок у розширенні сервісів для платників податків вже зроблено - тепер платники податків, які звітують в електронному вигляді, зможуть замовляти "Довідку про відсутність заборгованості з податків і зборів (обов'язкових платежів), які контролюються органами ДПС", не відвідуючи податкову інспекцію", - зазначив О. Клименко.
За словами керівника податкового відомства, у запиті, який формується відповідно до електронного формату (J1300301) і направляється в "Інформаційний портал органів ДПС України", платнику податків необхідно вказати спосіб отримання довідки (електронний або письмовий).
Залежно від вибору способу отримання довідки, платнику податків, який не має заборгованості з того чи іншого податку чи збору, засобами електронного зв'язку направляється Довідка в електронному вигляді (J1400301) або інформаційне повідомлення у вигляді квитанції інспектора ОДПС про стан розгляду Довідки за місцем обліку.
"Громадянам раніше для отримання цієї довідки доводилося мінімум двічі відвідувати податкову інспекцію - для того, щоб замовити її, а потім ще й забрати. Тому, звичайно, такий сервіс дозволить значно заощадити час платників податків і нарешті мінімізує їх спілкування зі співробітниками ДПС" , - переконаний голова ДПАУ.
Нагадаємо, наприкінці січня 2012 року державна податкова служба виступила з ініціативою про скорочення термінів видачі 12-ти адміністративних довідок та скасування кількох таких документів. Мінфін підтримав податківців. Згодом терміни видачі деяких довідок були скорочені вдвічі. Обидва відомства пообіцяли продовжити роботу з підвищення якості надання адміністративних послуг.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас