Чавес назвав справедливу ціну нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чавес назвав справедливу ціну нафти

Енергетика
1079
Президент Венесуели Уго Чавес висловив думку, що "справедливою" ціною на нафту є значення 100 доларів за барель.
Коментуючи ситуацію на світових нафтових ринках, венесуельський лідер висловив заклопотаність тим, що, за його даними, деякі країни ОПЕК порушують встановлені квоти на експорт нафти, викликаючи тим самим зниження цін. Назви конкретних держав при цьому Чавес не уточнив.
Президент Венесуели також заявив, що міністр нафтової промисловості країни Рафаель Рамірез візьме участь в найближчому саміті ОПЕК в Австрії 14 червня, на якому буде підніматися питання про скорочення квот видобутку палива.
Протягом кількох місяців ціни на нафту трималися на рівні 120 доларів за барель, чому, зокрема, сприяла невизначеність щодо санкцій проти Ірану, який є одним з найбільших світових експортерів.
У травні вартість бареля нафти різко впала, причиною чому став початок переговорів Ірану зі світовими державами щодо своєї ядерної програми, а також невизначеність щодо майбутнього єврозони і збільшення видобутку нафти країнами ОПЕК, яка досягла рекордного рівня за чотири роки. Зараз нафта марки Brent торгується на рівні 99 доларів за барель, а північноамериканська WTI коштує близько 84 доларів за барель.
Між тим, в травні ціни на нафту Brent знизилися до мінімального рівня в поточному році, так як інвестори побоюються вкладати в ризиковані активи, орієнтовані на зростання, через можливість виходу Греції з єврозони.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас