Азаров: Україні потрібен кредит для часткової модернізації ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Україні потрібен кредит для часткової модернізації ГТС

Казна та Політика
278
Україна зацікавлена у залученні кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку на модернізацію газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з делегацією ЄБРР, яка відбулася в Києві.
"Ми хотіли б укласти угоду про модернізацію і реконструкцію нашого газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород, насамперед тієї його частини, яка виходить на Польщу", - цитує слова Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ в четвер.
Прем'єр-міністр зазначив, що уряд багато уваги приділяє питанням енергозбереження, енергоефективності та пошуку альтернативних джерел енергоносіїв.
У свою чергу перший віце-президент ЄБРР Варел Фріман відзначив, що модернізація газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород є досить перспективною у зв'язку з планами будівництва в Польщі терміналу для прийому скрапленого газу.
Прем'єр-міністр України також зазначив, що в умовах нестабільності на світових фінансових ринках співпраця з ЄБРР та іншими міжнародними банками є надзвичайно важливою.
У свою чергу перший віце-президент ЄБРР Фріман відзначив, що ЄБРР щороку інвестує в Україну близько мільярда євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас