Порошенко може ввести мита на імпортні нафтопродукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко може ввести мита на імпортні нафтопродукти

Енергетика
440
Міністерство економічного розвитку і торгівлі вивчає питання про можливість введення мита на імпортні нафтопродукти для стимулювання завантаження сировиною вітчизняних нафтопереробних заводів. Про це повідомив журналістам міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко.
"Поки спостерігається різке зниження цін на нафту на світових ринках і відсутня відповідна корекція (на паливо) на внутрішньому ринку, я збираю аргументи для того, щоб з метою захисту наших нафтопереробних підприємств повернутися до мит на нафтопродукти", - сказав міністр.
Він додав, що в даний час в Росії експортне мито на нафту значно перевищує експортні мита на нафтопродукти, таким чином стимулюється завантаження російських НПЗ. "Так чому б і нам сьогодні не брати з диференційованих джерел нафту, яку, можна закупити дешевше, захистити внутрішній ринок митами, і таким чином завантажити НПЗ", - зазначив Порошенко.
Міністр підкреслив, що питання скасування ПДВ при імпорті нафти для Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" не розглядається.
Як повідомлялося, в листопаді 2011 року Антимонопольний комітет заявляв, що можливе введення мит на імпорт нафтопродуктів в Україні створить бар'єри для розвитку цього ринку. У березні Кабінет Міністрів розглядав можливість тимчасового скасування податку на додану вартість на імпорт нафтової сировини в Україну для стабілізації ринку нафтопродуктів.
В даний час з 6 нафтопереробних заводів в Україні повноцінно працює тільки 1 Кременчуцький НПЗ (Полтавська область). Лисичанський НПЗ (ПрАТ "ЛИНІК", Луганська область) зупинився на позаплановий ремонт у березні, а 2 західноукраїнські заводи або не працюють, або переробляють мінімальні обсяги нафти.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас