Україна не проти прийняти від "Газпрому" аванс 2 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не проти прийняти від "Газпрому" аванс 2 млрд дол

Енергетика
861
Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявив, що Україна має намір вивчити пропозицію компанії "Газпром" (Росія) про надання авансу в розмірі 2 млрд доларів оплати транзиту російського газу в 2012 році.
При цьому міністр підкреслив, що в даний час українська сторона виконує всі зобов'язання щодо транзиту газу і забезпечення потреб споживачів України.
Раніше голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив про готовність надати національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" аванс у розмірі 2 млрд. доларів за транзит газу в 2012 році.
Дану заяву Міллер зробив після того, як український холдинг заявив, що не буде в 2012 році оплачувати закачування російського газу в підземні сховища для виконання зобов'язань "Газпрому".
18 травня "Нафтогаз" офіційним листом повідомив "Газпрому" про те, що в 2012 році накопичення газу в українських підземних сховищах буде відбуватися тільки в обсягах, необхідних для забезпечення власних потреб України.
НАК запропонував російській компанії в разі необхідності скористатися послугами українських газосховищ для виконання своїх зовнішньоекономічних контрактів і оформити відповідну додаткову угоду.
Раніше "Нафтогаз" щороку за власні кошти купував у "Газпрому" і закачував в ПСГ газ, який в подальшому в опалювальний період використовувався для поставок в Європу за контрактами "Газпрому".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас