Акції Facebook впали до рекордних 26,9 дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Facebook впали до рекордних 26,9 дол

Фондовий ринок
1087
Акції соціальної мережі Facebook Inc. за підсумками торгів у понеділок упали на 3% і досягли рекордно низьких $26,9 за штуку, повідомляє агентство Bloomberg.
У перший день торгів після проведення IPO 18 травня папери компанії почали сесію на позначці $38, таким чином, падіння відносно ціни розміщення досягло 29%.
Причиною падіння вартості акцій Facebook напередодні стало, серед іншого, присвоєння паперам оцінки "нижче від ринку" від аналітиків Sanford C. Bernstein, а також встановлення ними цільової ціни акцій на рівні $25 за штуку.
За словами аналітика компанії Карлоса Кіржнера, побоювання інвесторів щодо обґрунтованості цін на акції Facebook будуть зберігатися протягом всього 2013 року, причиною тому стане очікуване зниження темпів зростання виручки компанії.
Напередодні ЗМІ повідомили, що Facebook розробляє плани залучення аудиторії у віці до 13 років. Ці плани негайно зазнали критики американських законодавців, які зажадали від компанії прокоментувати ці чутки, тому що американські закони особливо строго охороняють персональні дані громадян у віці до 13 років. Крім того, законодавство США вимагає від власників сайтів повідомляти батькам таких дітей про намір їх дитини скористатися сторінкою та отримувати їхню згоду на це.
За даними журналу американського товариства захисту споживачів, ще в 2010 році в Facebook було зареєстровано понад 7,5 млн користувачів у віці до 13 років, ще 5 млн користувачів не досягли і 11 років.
В даний час загальна кількість користувачів Facebook у світі перевищує 900 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас