"Газпром" почне будувати дві гілки "Південного потоку" одночасно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" почне будувати дві гілки "Південного потоку" одночасно

Енергетика
382
Будівництво газопроводу "Південний потік", який з'єднає Росію з Європою по дну Чорного моря, почнеться одночасно двома гілками. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на голову "Газпрому" Олексія Міллера.
Він зазначив, що потужність кожної з гілок складе по 15,5 мільярда кубометрів газу на рік. Дві нитки газопроводу будуть будуватися паралельно. У свою чергу, газопровід "Північний потік", що з'єднує Росію і Німеччину по дну Балтійського моря, будувався в два етапи. В кінці 2011 року була запущена перша гілка, а друга була добудована тільки навесні 2012-го.
Будівництво "Південного потоку" має початися в грудні 2012 року, проект планується реалізувати до 2015-го. Газопровід необхідний для постачання Південної Європи паливом в обхід України. Спочатку планується побудувати підводну ділянку - вона пройде по дну Чорного моря з Росії до Болгарії. Потім її розділять на два трубопроводи.
Маршрут "Південного потоку" ще остаточно не визначений, Росія веде переговори із зацікавленими країнами. Найбільш вірогідний варіант - газ потраплятиме в Центральну і Західну Європу через Сербію та Італію, де будуть побудовані нитки газопроводу. Потужність "Південного потоку" повинна скласти 63 мільярди кубометрів газу на рік, проект оцінюється в 15 мільярдів євро.
"Південний потік" буде складатися з чотирьох гілок. Газопровід буде будувати консорціум міжнародних компаній. Частки в ньому мають "Газпром" (50 відсотків), італійська Eni (20 відсотків), німецька Wintershall (15 відсотків) і французька EdF (15 відсотків).
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас