Італія закликає Німеччину підтримати активізацію зусиль у боротьбі з кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія закликає Німеччину підтримати активізацію зусиль у боротьбі з кризою

Казна та Політика
242
Прем'єр-міністр Італії Маріо Монті закликав Німеччину підтримати активізацію зусиль для подолання європейської кризи і, зокрема, пропозицію Єврокомісії про виділення коштів європейського стабфонду безпосередньо банкам, які потребують допомоги, повідомляє агентство Bloomberg.
Італійський лідер закликав канцлера ФРН Ангелу Меркель вжити заходів для того, щоб зупинити фінансову кризу, перш ніж почнуться масові протести проти програм бюджетної економії.
"Країни, які є основою системи і мають величезні заслуги в плані впровадження в першу чергу культури стабільності в Євросоюзі, особливо Німеччина, повинні реагувати серйозно, але швидко, - заявив Монті в ході відеоконференції з представниками ЄС в Брюсселі. - Європа повинна прискорити вживання заходів, щоб стримати розростання кризи".
Курс євро до долара США перебуває біля мінімального рівня за два роки, і інвестори активізують купівлю німецьких облігацій, прагнучи уникнути збитків.
При цьому спред прибутковості десятирічних італійських бондів щодо аналогічних німецьких паперів зріс до 466 базисних пунктів - максимуму з січня.
Меркель як і раніше виступає проти низки заходів, пропонованих іншими європейськими лідерами, в тому числі проти випуску єдиних євробондів. Німеччина вже втратила свого основного союзника в особі Франції, президентом якої став Франсуа Олланд, налаштований проти жорсткої бюджетної економії. Тим часом стає все очевидніше, що рекомендації німецького керівництва щодо скорочення бюджетних витрат державами єврозони не змогли вивести регіон з кризи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас