"Газпром" назвав єврокризу однією з причин падіння експорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" назвав єврокризу однією з причин падіння експорту

Енергетика
445
"Газпром" доповнив список причин падіння експорту єврокризою. Про це заявив сьогодні глава концерну Олексій Міллер, передає агентство Reuters.
"Попит на енергоресурси в єврозоні знизився в 2012 році відносно 2011 року, це стосується і газу... Економічна криза в єврозоні робить істотний вплив на попит на енергоресурси", - заявив Олексій Міллер.
Також Міллер заявив, що концерн поки не змінює річний прогноз експорту. Він пояснив збереження експортних планів на рік тим, що підсумки перших місяців року - не показник.
"Основні обсяги поставок газу - це перший і четвертий квартали", - зауважив Міллер.
Нагадаємо, що експерти ставлять під сумнів спроможність "Газпрому" виконати річний план експорту. З початку року по березень експорт російського газу в країни Європи впав на 9,7%, до 38 млрд куб. м, виходить з даних ЦДУ ПЕК на 27 березня.
На думку експертів, падіння експорту може бути зумовлене тим, що в очікуванні зниження цін "Газпрому" у другому кварталі європейські споживачі вважають за краще відбирати газ з ПСГ, заповненість яких зараз перевищує середні значення. Також причиною зниження експорту монополії в першому кварталі може бути нарощення поставок газу з Лівії, більшу частину яких в минулому році замістив "Газпром".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас