Безробіття в Японії в квітні зросло, темпи зростання роздрібних продажів і витрат громадян сповільнилися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття в Японії в квітні зросло, темпи зростання роздрібних продажів і витрат громадян сповільнилися

Казна та Політика
68
Рівень безробіття в Японії в квітні зріс до 4,6% з 4,5% місяцем раніше, свідчать офіційні дані, оприлюднені у вівторок.
Експерти, опитані агентством Bloomberg, не очікували зміни показника.
При цьому відношення числа вакансій на ринку праці до числа претендентів зросло з 0,76 до 0,79, тобто на кожні 100 осіб, які шукають роботу, припадає 79 пропозицій - це максимум принаймні з осені 2008 року. Зміна цього показника перевершила прогноз, що становив 0,77.
Витрати японських домогосподарств зросли в минулому місяці на 2,6% порівняно з квітнем 2011 року після підвищення на 3,4% в березні.
Консенсус-прогноз аналітиків передбачав зростання показника на 2,5%.
Разом з тим роздрібні продажі в країні збільшилися в річному вираженні всього на 5,8% після підвищення на 10,3% місяцем раніше.
Відносно березня показник і зовсім впав на 0,3%, тоді як очікувалося зростання на 0,1%. Разом з тим у березні справи були ще гірші: тоді падіння обсягу роздрібної торгівлі в помісячному вираженні склало 1,2%.
Економісти відзначають, що темпи зростання японської економіки, можливо, продовжать сповільнюватися, оскільки позитивний ефект від урядових зусиль з подолання наслідків землетрусу в березні 2011 року поступово сходить нанівець, а ситуація в Європі продовжує чинити серйозний тиск на економіку країни.
"Ситуація на ринку праці не поліпшується, - відзначає старший економіст JPMorgan Securities Масамічі Адачі. - Сакроекономічні індикатори, що з'явилися останнім часом, а також погіршення ситуації на фінансових ринках дають всі підстави стверджувати, що темпи економічного зростання не залишаться колишніми". < / p>
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас