Провести перепланування квартири у Києві стане простіше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провести перепланування квартири у Києві стане простіше

Нерухомість
1097
Київрада спростила Порядок перепланування житлових і нежитлових приміщень у будинках столиці. Відповідне рішення було ухвалено сьогодні на засіданні сесії Київради. За нього проголосував 101 з 111 зареєстрованих в залі депутатів.
"Київрада дійсно істотно спростила Порядок перепланування житлових і нежитлових приміщень, оскільки, по-перше, зменшила перелік документів, необхідних для отримання дозволу на перепланування, по-друге, виключила контакт власника квартири з чиновниками - документи будуть подаватися через дозвільні центри райадміністрацій. Тобто тепер без особливих проблем можна буде отримати дозвіл на перепланування або узаконити перепланування, здійснене раніше без порушення норм. Тому можна погодитися з авторами цих змін, що спрощений Порядок буде сприяти зниженню кількості самовільних перепланувань та підвищенню експлуатаційної безпеки будинків. Будемо сподіватися, що Порядок буде втілений в життя в тому вигляді, в якому був схвалений", - пояснив "Делу" начальник відділу узгодження та отримання дозвільної документації девелоперської компанії "НЕСТ" (ПАТ "Нерухомість столиці") Андрій Ромс.
Зазначимо, що депутати доручили районним адміністраціям у місячний термін утворити постійно діючі комісії в РДА з підтвердження виконаних робіт з перепланування, забезпечити ведення журналу реєстрації декларацій про перепланування житлового та нежитлового приміщення, журналу реєстрації повідомлень про порушення дозвільним органом строків розгляду декларацій та журналу прийняття об'єктів після перепланування в експлуатацію.
Як повідомлялося раніше, відповідно до ініціативи КМДА власники квартир повинні писати заяви на перепланування в РДА, і протягом 10 днів вона видасть розпорядження, в якому дозволить або відмовить в переплануванні. А після ремонту до заявника додому прийде комісія РДА на чолі із заступником голови адміністрації і ретельно перевірить, чи було все зроблено правильно. Тільки після цього складуть акт, з яким можна буде піти в БТІ за новими документами.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас