Іран має намір збудувати другу АЕС в Бушері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран має намір збудувати другу АЕС в Бушері

Енергетика
157
Влада Ірану має намір в 2013 році побудувати другу атомну електростанцію в Бушері на півдні країни, повідомляє AFP з посиланням на заяву голови організації з атомної енергії країни Фарідуна Аббасі-Давані.
"Іран буде будувати в наступному році атомну електростанцію в Бушері потужністю 1000 мегават", - сказав він. При цьому він не повідомив інших подробиць.
Будівництво першої атомної електростанції в Бушері було розпочато в 1974 році німецьким концерном Kraftwerk Union AG Фізичний пуск АЕС "Бушер" розпочався під контролем інспекторів МАГАТЕ 21 серпня 2010 року, коли була здійснена доставка ядерного палива в реакторне відділення станції.
8 травня 2011 року на енергоблоці проведені роботи з виведення ядерної парогенеруючої установки на мінімально контрольований рівень потужності. З початком цих робіт в активній зоні реактора АЕС запущена реакція поділу ядерного палива, що самопідтримується.
АЕС в Бушері повинна була підключитися до мереж ще в 2007 році, проте через нестачу фінансування запуск станції неодноразово переносився. У минулому році в ЗМІ з'явилася інформація, що АЕС не відповідає вимогам безпеки і з великою часткою ймовірності може стати причиною катастрофи, яку за масштабами можна порівняти з аваріями в Чорнобилі та Фукусімі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас