Швейцарія розробляє план на випадок поширення європейської економічної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія розробляє план на випадок поширення європейської економічної кризи

Казна та Політика
377
Уряд Швейцарії створив робочу групу, яка займається розробкою заходів на випадок ескалації ситуації з борговою кризою в Європі. Про це повідомив міністр економіки Швейцарії Йохан Шнайдер-Амманн, передає Reuters.
Основним завданням зазначеної групи є розробка плану, відповідно до якого уряд зможе діяти в екстреному випадку. Зокрема, обговорюються кроки зі стабілізації фінансового сектора і підтримки рівня зайнятості населення. За словами Шнайдер-Амманна, Національному банку Швейцарії варто було б провести аналогічну роботу, причому зробити це набагато раніше. Наявність готового плану з ліквідації кризових наслідків у фінансовому секторі дозволила б набагато ефективніше вирішувати ситуацію, наприклад з різким коливанням франка, яке мало місце у вересні 2011 р., вважає міністр.
Міністр додав, що при стабільній ситуації на європейських ринках в 2012 р. економіка Швейцарії виросте на 1%.
Нагадаємо, Національний банк Швейцарії 6 вересня 2011 року ухвалив рішення зафіксувати курс франка на рівні не більше 1,2 франка за євро. Монетарний регулятор був змушений піти на такі заходи у зв'язку з різким, близько 20% за 2 місяці, зміцненням національної валюти відносно євро. Подібна ситуація склалася через те, що інвестори, намагаючись врятувати свої кошти в "тихій гавані", почали масово скуповувати швейцарську валюту, позбавляючись від євро.
Відзначимо, Єврогрупа розробляє план на випадок відмови Греції від євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас