Німеччина встановила рекорд з вироблення енергії на сонячних батареях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина встановила рекорд з вироблення енергії на сонячних батареях

Енергетика
473
Німеччина встановила рекорд з вироблення енергії за рахунок використання фотоелектричних перетворювачів - сонячних батарей, повідомляє Reuters. Досягнення було зафіксовано в полудень 25 і 26 травня ц.р., коли установки генерували 22 ГВт.год енергії. За словами німецьких фахівців, еквівалентну кількість енергії можна отримати при повному завантаженні потужностей 20 атомних електростанцій (АЕС).
Проведені вимірювання показали, що при перерозподілі виробленої та накопиченої електроенергії її вистачило б для покриття однієї третини від загального споживання енергії в Німеччині в робочий день 25 травня і вихідний день 26 травня.
Відзначимо, що Німеччина активно нарощує генеруючі потужності, які використовують відновлювані джерела енергії: вітер, сонце і біопаливо. Це є наслідком федеральної політики, яка під тиском громадськості проводить курс із заміщення традиційних джерел, в першу чергу АЕС, "зеленими". Основну роль в цьому зіграв громадський резонанс, який виник після великої аварії на японській станції "Фукусіма-1" в березні 2011 р. Зокрема, в 2011 р. в Німеччині було закрито вісім АЕС, а до 2022 р. на території країни повинні бути заглушені реактори всіх діючих станцій.
Крім цього, федеральна програма ставить за мету до 2020 р. досягти рівня зниження викидів парникових газів на 40%, в порівнянні з 1990 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас