Іспанська влада планує створити найбільший держбанк в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанська влада планує створити найбільший держбанк в країні

Казна та Політика
148
Уряд Іспанії розглядає можливість створення найбільшого в історії країни державного банку шляхом злиття раніше націоналізованих банків Bankia, Catalynya Banc і Novagalicia Banco, повідомляє в п'ятницю іспанська газета з посиланням на офіційні джерела.
У разі реалізації проекту новий банк буде обслуговувати 18,3 млн клієнтів (кожного третього іспанця), а обсяг його активів становитиме 455 млрд євро. Для порівняння: в даний час активи найбільшого іспанського банку CaixaBank становлять 342,15 млрд євро, а BBVA - 340 млрд євро.
Уряд Іспанії на початку травня ухвалив рішення націоналізувати банк Bankia SA. В рамках даного кроку було вирішено, що сума 4,5 млрд євро, отримана банком від уряду в 2010 і 2011 роках, буде конвертована в акції його материнської компанії. В результаті державний Фонд з реструктуризації банків (FROB) буде володіти 45% акцій Bankia.
У четвер Bankia попросив в уряду країни додаткову фінансову допомогу в розмірі понад 15 млрд євро.
Разом з тим, як зазначають іспанські ЗМІ, уряд Іспанії готовий виділити лише 9 млрд євро на рекапіталізацію банку. Виділені кошти покриють поточні потреби кредитної організації.
Як очікується, остаточне рішення буде ухвалено в п'ятницю ввечері на засіданні адміністративної ради уряду Іспанії.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас