НБУ відзначає покращення інфляційних і девальваційних очікувань бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відзначає покращення інфляційних і девальваційних очікувань бізнесу

Казна та Політика
316
Національний банк відзначає поліпшення інфляційних і девальваційних очікувань бізнесу в 1 кварталі.
Про це йдеться в повідомленні НБУ.
"Значно посилилися очікування респондентів щодо стабільності курсу гривні відносно долара у наступні 12 місяців: значно збільшилася частка респондентів, які очікують незмінність курсу гривні до долара", - наголошується в повідомленні.
За інформацією Нацбанку, більшість респондентів, у порівнянні з минулим кварталом, очікує незмінності цін, що свідчить про зниження цінового тиску в економіці і, відповідно, про зниження інфляційних очікувань.
Зростання споживчих цін, на думку респондентів, в основному обумовлене зростанням витрат на виробництво, зокрема високими цінами на енергоносії.
Серед основних дестабілізуючих факторів на ціновому ринку опитані назвали зростання цін на енергоносії, сировину та матеріали.
У той же час індекс ділових очікувань підприємств у 1 кварталі залишився на рівні минулого кварталу і складає 119,3%.
На думку респондентів, вплив на динаміку цін обмінного курсу та рівня відсоткової ставки за кредитами залишається незначним.
Основними факторами поліпшення ділових очікувань опитаних, як підкреслює НБУ, є зниження інфляції, стабільність на валютному ринку і велика передбачуваність на фінансовому ринку.
Як повідомляло агентство, в 4 кварталі 2011 року НБУ відзначав погіршення інфляційних і девальваційних очікувань бізнесу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас