Бойко їде за газом в Америку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко їде за газом в Америку

Енергетика
543
Під час візиту до США міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко планує обговорити питання закупівлі скрапленого газу.
Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив журналістам під час сьогоднішнього брифінгу в Міненерговугілля.
За словами Бойка, враховуючи, що в планах американського уряду збільшення експорту газу, українська делегація має намір провести переговори щодо можливості закупівлі скрапленого газу в США. "Сьогодні вартість газу в Америці складає близько 80 дол за 1 тис. куб. м на хабі в Луїзіані. Для нас це дуже важливо, а також важливо провести конкретні і практичні переговори з американською стороною з питань закупівлі газу", - сказав міністр.
Він також уточнив, що візит до США є плановим і буде присвячений підбиттю підсумків роботи українсько-американської енергетичної комісії за минулий рік.
Що стосується переговорів з російською стороною щодо ціни газу, то вони, за словами Бойка, практично ніколи не зупиняються. "Перед останнім візитом Президента нашої країни до Росії у нас був раунд переговорів, який стосувався практичних питань, по яких ми шукаємо рішення. Я відразу сказав, що якби ці питання могли бути вирішені легко, вони були б вирішені вже давно. Всі звинувачення опозиції в тому, що ми здаємо національні інтереси, ми відкидаємо, тому що якщо б ми хотіли це зробити, ми давно б уже це зробили. Переговори з Росією йдуть так довго саме тому, що ми займаємо позицію, яка є принциповою для нашого Президента - нам від російських партнерів ніяких подачок не треба, нам потрібні партнерські відносини. Ми будемо працювати стільки, скільки потрібно для того, щоб відстояти наші національні інтереси та інтереси нашої економіки", - підсумував Бойко.
Як повідомляв УНІАН, 21 травня в центральному офісі ВАТ "Газпром" в Москві відбулася робоча зустріч голови правління компанії Олексія Міллера і міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка.
Попередня зустріч Бойка та Міллера пройшла в Москві 14 травня, напередодні зустрічі Президентів України і РФ Віктора Януковича і Володимира Путіна.
15 травня Янукович і Путін обговорили створення тристороннього газотранспортного консорціуму за участю України, РФ і Європи.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас