Зростання ВВП у країнах ОЕСР прискорилось в І кварталі до 0,4%, різниця темпів по світу посилилась — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП у країнах ОЕСР прискорилось в І кварталі до 0,4%, різниця темпів по світу посилилась

Казна та Політика
91
Темпи зростання економіки 34 країн, що входять в Організацію економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), прискорилися в першому кварталі 2012 року і, за попередніми даними організації, склали 0,4% відносно попереднього кварталу, коли підйом становив 0,3%.
Разом з тим в своїй новій доповіді ОЕСР відзначає посилення відмінностей у динаміці ВВП по всьому світу.
Позитивні темпи зростання спостерігалися в Японії (1%), Німеччині та США (по 0,5%).
Економічна активність залишається слабкою в єврозоні та Євросоюзі в цілому. В Італії ВВП скоротився третій квартал поспіль, падіння в січні-березні склало 0,8% відносно жовтня-грудня. У Великобританії було зафіксовано вже друге зниження ВВП поспіль, на 0,3% в минулому кварталі. Франція показала нульове зростання.
У порівнянні з першим кварталом 2011 року, зростання ВВП в країнах ОЕСР склало 1,6% в січні-березні 2012 року після підйому на 1,4% кварталом раніше. Найвищі темпи зростання в річному вирахуванні серед країн G7 показала Японія (2,6%), за нею йдуть США (2,1%), тоді як найгірші результати (зниження на 1,3%) продемонструвала Італія.
ОЕСР - одна з провідних економічних організацій світу, яка включає 34 найбільш розвинені держави. В даний час до неї входять Австралія, Австрія, Бельгія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, США, Туреччина, Фінляндія, Франція, Чехія, Чилі, Швейцарія, Швеція, Естонія, Південна Корея і Японія.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас