Тайвань знизив прогноз зростання ВВП на 2012 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тайвань знизив прогноз зростання ВВП на 2012 рік

Казна та Політика
52
Тайвань знизив прогноз зростання ВВП на 2012 рік на тлі скорочення обсягів експорту, повідомляє агентство Bloomberg.
Згідно з прогнозом статистичного управління Тайваню, ВВП збільшиться цього року на 3,03%, тоді як у квітні очікувалося підвищення на 3,38%.
Темпи зростання тайванської економіки в першому кварталі були переглянуті в п'ятницю в бік підвищення - до 0,39% з попередньо оголошених 0,36%. Аналітики, опитані Bloomberg, в середньому очікували підйому на 0,4%.
Побоювання поглиблення європейської кризи в разі виходу Греції з єврозони створюють додаткові труднощі для азіатських експортерів, яким і без того доводиться складно у зв'язку з уповільненням темпів зростання китайської економіки і слабким підйомом в США.
Експорт з Тайваню, на частку якого припадає близько двох третин тайванської економіки, скоротився в квітні третій місяць з чотирьох.
"Невизначеність у глобальній економіці відстрочить повне відновлення Тайваню і позначиться на річних темпах зростання ВВП", - відзначає економіст Australia & New Zealand Banking Group Ltd. в Гонконгуі Реймонд Юнг.
Інфляція в Тайвані в цьому році складе 1,84%, обсяг експорту збільшиться на 2,69%, прогнозує статистичне управління. Квітневі прогнози передбачали, що інфляція складе 1,94%, експорт зросте на 4,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас