Гривня до і після Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривня до і після Євро-2012

Валюта
8206
До Чемпіонату Європи з футболу залишаються лічені дні. Українські засоби масової інформації досить оптимістичні у своїх оцінках і повідомляють про значний приплив коштів від численних уболівальників, які не злякалися надзвичайних київських цін.
Однак економісти і фінансові експерти намагаються трохи охолодити ейфорію з приводу великої користі чемпіонату для України.
З точки зору аналітиків компанії "FOREX MMCIS group", українська гривня не тільки не зміцниться, але, найімовірніше, знизиться проти таких валют, як долар США і євро.
Відзначимо, що на поточному тижні на тлі зміцнення американського долара українська валюта вже понесла невеликі втрати. Не виключено, що після провалу нашої країни в організації чемпіонату (що пророкують деякі песимісти) гривня буде відчувати додатковий тиск.
В цілому протягом усього чемпіонату стабільність на ринку буде збережена, і значної волатильності не передбачається. Коливання курсів валют аналітики очікують трохи пізніше - напередодні виплат відсотків за зовнішніми боргами не тільки Сполученими Штатами, а й самою Україною. У червні необхідно буде погасити єврооблігації на суму 1 млрд доларів США і кредит російського банку ВТБ на 2 млрд доларів. Природно, що при такому розкладі Штатам насамперед потрібна політика слабкого долара, що дозволить гривні трохи відновитися.
Хоча тут ситуація також може обернутися не на користь української валюти, оскільки НБУ необхідно буде провести значні виплати за зовнішніми боргами, що може призвести до тимчасової дестабілізації курсу гривні та відновлення розмов про неминучий дефолт. Хоча на сьогоднішній день резервів Нацбанку має вистачити.
Якщо повернутися до Євро-2012, то оцінки припливу капіталу зараз більш помірні, ніж раніше, однак і ці кошти дозволять тримати ситуацію більш-менш під контролем і не допускати різких коливань. Можна також припустити, що основний потік іноземної валюти надійде в період передвиборної гонки (маються на увазі, звичайно, парламентські вибори, які відбудуться в Україні восени).
З початку року на міжбанківському ринку курс української гривні підвищився на 0,03%, до 8,0375 грн за 1 долар США. При цьому діапазон коливань національної валюти залишається в межах 2,5%, що прийнятно. На даний момент середньозважений курс на міжбанку становить 806,12 грн за 100 доларів США.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас