Росія готова створювати газовий консорціум з Україною тільки на бездоганній правовій базі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія готова створювати газовий консорціум з Україною тільки на бездоганній правовій базі

Енергетика
471
Газотранспортний консорціум за участю України, Росії та Євросоюзу може бути створений лише на бездоганних правових умовах, заявив керівник групи економічної політики Посольства Російської Федерації в Україні Олексій Урін.
Консорціум з російською участю може бути створений, якщо для цього будуть створені бездоганні правові умови. Ніхто не хоче, щоб під таким серйозним проектом були закладені якісь міни юридичного характеру, щоб документи, які будуть підписані, були оскаржені, ніхто в цьому, природно, не зацікавлений", - сказав Урін.
Він підкреслив, що ідея створення тристороннього консорціуму з управління українською ГТС російською стороною не відкидається. Разом з тим, за його словами, є "певні правові проблеми", пов'язані із зобов'язаннями, які Україна взяла на себе як член Європейського енергетичного співтовариства.
Нагадаємо, вчора НАК Нафтогаз України офіційно повідомила російській монополії, що не буде закуповувати газ і закачувати його в підземні сховища для виконання її зобов'язань перед європейськими контрагентами. У Газпромі для забезпечення стабільних поставок мають намір розширити власні газосховища і наростити видобуток.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас