Експерти пропонують єврозоні в разі виходу з союзу Греції прийняти в нього Туреччину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти пропонують єврозоні в разі виходу з союзу Греції прийняти в нього Туреччину

Казна та Політика
626
Єврозоні варто подумати про своєрідну "заміну на полі": у разі відмови Греції від єдиної валюти запросити до складу блоку Туреччину, пропонує глава лондонського бюро MarketWatch і The Wall Street Journal Кім Хельмгор
Хоча сам він визнає, що "ця думка межує з єрессю", деякі економісти схильні підтримати цю ідею - принаймні на папері.
Туреччина може стати для єврозони новим фактором зростання поряд з потужною німецькою економікою, тоді як у Греції, як очікується, ще мінімум два роки триватиме рецесія і темпи падіння становитимуть близько 4-5%. Тим часом підйом турецької економіки можна порівняти з китайським - 8,5% в 2011 році, в 2012 році очікується зростання близько 8%. Поряд з Польщею Туреччину вже почали зараховувати до "європейських тигрів" (азіатськими тиграми в XX столітті були Південна Корея, Сінгапур, Гонконг і Тайвань).
Середній вік населення в Туреччині - трохи більше 28 років, що набагато нижче аналогічних західноєвропейських показників, при цьому чисельність населення порівнянна з Німецькою (майже 80 млн), що дозволить забезпечити приплив свіжої крові в старіючу Європу.
Як повідомлялося сьогодні раніше, прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган запропонував створити в країні власне рейтингове агентство зразок Fitch, Standard & Poor's і Moody's.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас