22,5 млрд грн заборгували "Нафтогазу" за спожитий природний газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

22,5 млрд грн заборгували "Нафтогазу" за спожитий природний газ

Казна та Політика
228
За даними НАК "Нафтогаз України" загальна заборгованість всіх категорій споживачів знизилася, проте залишається значною - 22,5 млрд грн. Про це УНН повідомили прес-службі ГПУ.
Найбільше заборгували споживачі в Донецькій, Дніпропетровській, Луганській, Рівненській, Харківській областях, м. Києві.
За результатами прокурорських перевірок поточного року порушено 12 кримінальних справ, внесено 1038 документів реагування, до відповідальності притягнуто 391 посадову особу, в тому числі 51 - органів контролю, відшкодовано 871,5 млн грн, заявлено 239 позовів на загальну суму 1,3 млрд грн.
Так, заступником прокурора АР Крим порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 364-1 КК України, стосовно службових осіб сільськогосподарського товариства, які здійснили несанкціонований відбір газу з мереж однією з ВАТ на суму 4,2 млн грн, чим завдали акціонерному товариству збитків на зазначену суму.
Прокурором Шевченківського району міста Чернівці порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364-1, ч. 4 ст.191 КК України стосовно посадових осіб виробничо-комерційного підприємства, які після примусового відключення в 2008 році від газопостачання офісного приміщення підприємства за несплату за спожитий природний газ здійснили самовільне підключення до газотранспортної мережі в обхід лічильника газу і здійснювали з 2008 року позаоблікового використання газу для потреб підприємства до виявлення зазначеного порушення працівниками одного з ВАТ, чим завдали збитки інтересам держави і вказаному акціонерному товариству на суму 215,5 тис. грн.
Заступником прокурора міста Рівне порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, стосовно службових осіб місцевого ВАТ, які, знаючи, що планове обслуговування газового обладнання підприємця не проводиться через недопуск на об'єкт з 2008 року, не реагували шляхом відключення від поставок газу, що призвело до незаконного використання приватним підприємцем природного газу на суму 133 тис. грн.
За результатами розгляду подання, внесеного прокурором м. Сєверодонецьк керівнику одного з державних підприємств, погашена заборгованість за спожитий природний газ в сумі 1,3 млн грн.
Прокурором Славутича Київської області внесено подання директору товариства з обмеженою відповідальністю, яким погашена заборгованість за газ в сумі 1 млн грн.
Згідно з документом реагування прокурора Василівського району Запорізької області, внесеного керівнику одного з акціонерних товариств, погашена заборгованість за газ в сумі 700 тис. грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас