У Молдові банки заблокували рахунки учасників МММ-2011 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Молдові банки заблокували рахунки учасників МММ-2011

1332
У Молдові комерційні банки заблокували рахунки сотень учасників фінансової піраміди "МММ-2011" Сергія Мавроді. Під час проведеної напередодні в Кишиневі прес-конференції її вкладники заявили, що їхні рахунки були заблоковані за усним розпорядженням Центру боротьби з економічними злочинами і корупцією Молдови.
Учасники фінансової піраміди "МММ-2011" назвали такі дії влади незаконними, зажадавши якнайшвидшого розблокування їхніх рахунків. Вони заявили, що вжитий щодо них захід є незаконним, оскільки ніхто не має права вказувати, як їм слід розпоряджатися своїми заощадженнями. Вкладники "МММ-2011" зажадали офіційних пояснень від банків, заявивши, що мають намір скористатися послугами юристів, щоб довести в суді порушення їх прав. Вони відзначають, що заблокувати рахунок і позбавити людину її коштів можна тільки через суд.
Раніше повідомлялося, що влада Молдови вживатиме заходів для припинення незаконної діяльності фінансової піраміди "МММ-2011" Сергія Мавроді. Під час засідання, яке керівництво Нацбанку Молдови провело в кінці минулого тижня з представниками Генпрокуратури, Служби із запобігання та боротьби з відмиванням грошей Центру боротьби з економічними злочинами і корупцією та комерційних банків країни, був констатований факт активізації незаконної діяльності фінансової піраміди "МММ-2011" із залучення депозитів або їх еквівалентів від населення. Учасники засідання підкреслили, що фінансова діяльність МММ-2011 здійснюється без ліцензії, не регулюється і не контролюється Національним банком Молдови або іншою державною установою, а також суперечить банківському законодавству. Під час зустрічі також було відзначено відсутність вказівки джерела залучених коштів та їх подальшого використання, що є порушенням закону про запобігання та боротьбу з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.
Представники компетентних установ і комерційних банків Молдови наголосили на необхідності посилення заходів безпеки за вказаними операціями, з інформуванням Служби із запобігання та боротьби з відмиванням грошей. У зв'язку з цим Нацбанк Молдови знову закликав громадськість проявляти обережність, тому що розміщення коштів в МММ-2011 включає в себе високі ризики їх втрати.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас